Honsels Waldkorn Desem

€ 3
15

De allereerste broden die werden gemaakt, zijn desembrooden. Het is de oudste werkwijze wat men kent om brood te laten rijzen. Tot aan de 19e eeuw is altijd desembrood gebakken, toen pas werd het gist ontdekt. Erwin maakt een beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een aantal dagen gaat het meel gisten en is het desem klaar voor gebruik. Desembrood is een wat stevigere brood, door de langer rijstijd. Het brood heeft een bijzondere en volle smaak.

De Waldkorn Desem is een donker bruine desem met o.a.: lijnzaad en zonnebloempitten op de korst en in het brood.



Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productinformatie

Bewaaradvies: Iedere nacht wordt het brood gebakken in onze bakkerij achter de winkel. Zodat het iedere ochtend weer vers in onze winkel ligt. Wanneer u dit brood koopt kunt u het thuis nog ca. 2 dagen bewaren, indien u de zak goed sluit. Als u het brood
langer wilt bewaren, dan kunt u het ongesneden brood het beste in een plastic broodzak doen. U kunt het brood direct na aankoop invriezen. Dit is om de kwaliteit te garanderen. Als het brood ontdooit is, moet u het 5 minuten afbakken op 180 graden. Na
het ontdooien van het brood, kunt u het brood niet opnieuw invriezen.